U okviru projekta Inovacije u srednjem stručno obrazovanju, pokrenute od strane ETF-a (Evropske trening fondacije) i uz podršku Obrazovnog foruma i GIZ-a nastavnici i učenici Tehničke škole pokrenuli su „grafičku prodavnicu“.

Glavna ideja „grafičke prodavnice“ je promocija učenika i njihovog rada. Sve na našem sajtu je besplatno. Ukoliko vam je potrebno neko rešenje možete kontaktirati autore.

Hvala svima koji su bili deo školskog života, na njihovom trudu i radu. Nadamo se da će on inpirisati nove generacije GRAFIČARA da odu dalje.

Mi smo učenci Tehničke škole Užice, smera pod imenom tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje. Specijalizovani za graficki dizajn, vaše ideje ćemo pretvoriti u realnost pomoću naše kreativnosti i inovativnosti. Možete da se oslonite na nas za dizajn projekata koji uključuju sajtove, plakate, reklame, uređivanje slika za profesionalnu i personalnu upotrebu, i mnogo toga vise!

Naš smer obuhvata sve što se tiče oblikovanja interneta i upotrebljavanja kreativnosti kako bi ostavili naš, ili vaš, trag na internet po kome ćemo biti prepoznati.

Grafički dizajn je zanat u kojem profesionalci kreiraju vizuelni sadržaj za prenošenje poruka. Primenjujući vizuelnu hijerarhiju i tehnike rasporeda stranica, dizajneri koriste tipografiju i slike kako bi zadovoljili specifične potrebe korisnika i fokusiraju se na logiku prikazivanja elemenata u interaktivnom dizajnu, kako bi optimizovali korisničko iskustvo.